Femei Puternice

Femei Puternice


 
AcasaAcasa  portalportal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Religie

In jos 
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Religie   Mar Iun 02, 2009 8:41 am

CE SE INTAMPLA CU SUFLETUL DUPA MOARTE

Unde se afla sufletul imediat dupa despartirea sa de trup? Ce semnifica a treia zi, a noua zi si a patruzecea zi? In ce interval de timp trece sufletul vamile vazduhului si cand are loc judecata particulara?
Sfantul Macarie Alexandrinul ne comunica descoperirile ingeresti care i s-au facut despre starea sufletelor mortilor in timpul celor patruzeci de zile de dupa moarte. Cand s-a indeplinit misterul mortii, sufletul, despartit de trupul sau, locuieste pe pamant inca doua zile si viziteaza impreuna cu ingerii locurile pe unde a afacut binele; el umbla imprejurul casei unde s-a despartit de trupul sau si chiar ramane cateodata langa sicriul unde zace trupul sau. Apoi, dupa exemplul Mantuitorului, Care a inviat a treia zi dupa moarte, tot sufletul trebuie sa se urce la cer, pentru a slavi pe Creatorul universului. De aceea, Biserica se roaga in acea zi pentru cei morti.
Spatiul nesfarsit ce desparte pamantul si cerurile, spatiu ce desparte Biserica triumfatoare de Biserica luptatoare, se numeste - in limbaj comun, ca de altfel si in Sfintele Scripturi si in scrierile Sfintilor Parinti - aer. Astfel, prin cuvantul aer nu intelegem substanta eterica ce inconjoara pamantul, ci, pur si simplu, spatiul. Acest spatiu este plin de ingeri cazuti, al caror scop consta in a intoarce pe om de la mantuirea sa, facand din el instrumentul rautatii.
Sfantul Ioan, care s-a facut vrednic de a vedea marile taine dumnezeiesti in Apocalipsa, zice ca ingerii cazuti au fost izgoniti din locasul lor ceresc (Apoc. 12, 7-Cool. Unde au gasit ei refugiu? Dupa Cartea lui Iov, noi vedem limpede ca locuinta lor este in vazduhuri (aer), iar Apostolul Pavel ii numeste "duhurile rautatii raspandite in aer" si pe capetenia lor "domnul puterii vazduhului". Indata dupa caderea primilor oameni si izgonirea lor din rai, paza pomului vietii a fost incredintata unui heruvim; cu toate acestea, un alt inger cazut s-a pus la randul sau in calea spre rai, pentru a impiedica pe om sa intre in el. Portile cerului s-au ferecat si domnul intunericului acestui veac nu lasa sa mai intre in rai nici un suflet despartit de trupul lui; dreptii, afara de Ilie si Enoh, se scoborau in iad ca si pacatosii.
Primul care a strabatut trecerea neumblata a raiului a fost Iisus Hristos, biruitorul mortii, sfaramatorul iadului; din acel moment portile s-au redeschis. Dupa Domnul, talharul cel bun si toti dreptii Vechiului Testament, pe care El i-a scos din iad, au trecut acea cale fara piedici. Sfintii fac cu usurinta aceasta calatorie si, chiar daca duhurile rele se straduiesc a-i opri, virtutiile lor le acopera pacatele. Aceste duhuri vor avea cu atat mai mult dreptul de a opri sufletul nostru, dupa ce s-a despartit de trup si se va urca spre Dumnezeu, cu cat noi, deja fiind luminati prin lumina Mantuitorului si avand libertatea de a alege intre bine si rau, ne facem cu toate acestea sclavii si executantii pacatoaselor lor vointe.
Pe pamant sufletul poate, cu ajutorul harului dumnezeiesc, sa ajunga a se recunoaste si, printr-o sincera cainta, sa capete de la Dumnezeu iertarea pacatelor sale. In schimb, dincolo de mormant, sarcina de a descoperi sufletului starea sa de pacat o au ingerii cei cazuti. Demonii, ca stapani ai raului pe pamant, or sa-i infatiseze acum toate faptele sale cele rele, amintindu-i totodata imprejurarile care au insotit lucrarea raului. Sufletul va recunoaste atunci greselile sale si prin aceasta recunoastere va preveni judecata lui Dumnezeu. Astfel, judecata lui Dumnezeu nu este decat o confirmare a ceea ce sufletul deja a pronuntat asupra lui insusi. Pacatele urmate de cainta nu se mai socotesc si nu se mai amintesc, nici la vami, nici la judecata. La randul lor, ingerii cei buni infatiseaza la vami faptele bune ale sufletului.
Tot spatiul dintre pamant si ceruri este impartit in 20 de parti sau tribunale, iar sufletul, trecand pe acolo, este acuzat de catre demoni de pacatele sale. Fiecare vama, dupa cum le numesc Sfintii Parinti in scrierile lor (duhurile rele se numesc vamesi), corespunde unui anumit grup de pacate. Duhurile rele acuza sufletul nu numai de pacatele de care el e vinovat, ci inca si de acelea pe care nu le-a comis, dupa marturisirea Sfantului Ioan Letsvithnik.
Noi imprumutam din relatarea Sfintei Teodora descrierea ordinii in care vamile se succed. Pe calea cerului, mergand spre rasarit, sufletul intalneste intaia vama, unde duhurile rele, dupa ce au oprit sufletul insotit de ingerii cei buni, ii infatiseaza pacatele sale facute prin cuvant (vorbe desarte, flecareala, cuvinte obscene, jigniri, luare in ras a lucrurilor sfinte, cantece patimase, ras s.a.m.d.); a doua vama este aceea a minciunii (orice minciuna, calcare de juramant, luarea numelui lui Dumnezeu in desert, calcarea fagaduintelor facute lui Dumnezeu, ascunderea pacatelor inaintea duhovnicului); a treia vama este a calomniei (calomnierea aproapelui, vorbirea de rau, umilirea altuia, jignirea, batjocura unita cu uitarea propriilor sale greseli si pacate); a patra vama este a lacomiei (betia, obiceiul de a manca intre mese si in ascuns, uitarea rugaciunii inainte si dupa mese, nepaza postului, imbuibarea, desfatarile, in sfarsit, toate formele de gastrolatrie); a cincea vama este a leneviei (lenevire la slujbele divine si la rugaciunea fiecaruia, neglijenta la lucru, lene); a sasea vama este a furtului (tot soiul de furturi, pe ascuns sau pe fapta); a saptea vama este aceea a zgarceniei si a iubirii de arginti; a opta vama este a camatariei; a noua vama este a inselatoriei (judecati strambe, masuri false si alte iselatorii); a zecea vama este a geloziei; a unsprezecea vama e a mandriei (ambitii, mandrie, prea buna parere de sine, lipsa de respect fata de parinti, cler, superiori, in general neascultari); a douasprezecea vama este a maniei; a treisprezecea vama este a razbunarii; a paisprezecea vama este a uciderii; a cincisprezecea vama este aceea a magiei (vraji, amestec de otravuri, farmece, chemarea demonilor); a saisprezecea vama este a necuratiei (tot ce tine de acest pacat: ganduri, pofte si fapte necurate, iubirea trupeasca a persoanelor nelegate prin casatorie, voluptatea, priviri pofticioase, atingeri necurate, visuri la lucruri necurate); a saptesprezecea vama este cea a adulterului (necredinta in casatorie, caderea in pacat a persoanelor harazite lui Dumnezeu); a optsprezecea vama este aceea a pacatului sodomit (pasiuni contra firii, incest); a nouasprezecea vama este a ereziei (false cugetari asupra religiei, lepadarea de credinta ortodoxa, hula, blasfemia); in fine, ce de pe urma, a douazecea vama este aceea a nemilostivirii (cruzimea). Trecerea vamilor are loc a treia zi dupa moarte.
Cunoscand starea sufletelor dupa moarte, trecerea vamilor si infatisarea inaintea lui Dumnezeu, care toate au loc in a treia zi, Biserica si rudele, aratandu-si dragostea lor pentru cel mort, roaga pe Domnul a-i ierta pacatele si a-i inlesni trecerea vamilor.
Dupa ce sufletul s-a inchinat Domnului, el e purtat prin felurite locasuri ale sfintilor pentru a privi frumusetile raiului. Aceasta vizitare a locuintelor ceresti dureaza sase zile, in care sufletul admira si slaveste pe Dumnezeu, a toate Creatorul. In aceasta contemplatie el uita cu totul scarbele ce le-a avut fiind in trup; dar, cu toate acestea, daca el este impovarat de pacate, se intristeaza reprosandu-si ca si-a irosit viata in negrija si ca nu L-a slujit pe Dumnezeu dupa poruncile Sale.
Ispravind vizitarea raiului, a noua zi (dupa despartirea sa de trup), sufletul se urca din nou la Dumnezeu, pentru a I se inchina. Pentru aceasta Biserica face rugaciuni pentru morti in ziua a noua.
Dupa a doua inchinare, Domnul porunceste ca sa-i fie aratat acelui suflet iadul. Atunci vede sufletul suferintele pacatosilor, aude plangerile, gemetele si scrasnirea dintilor. In timpul a 30 de zile sufletul viziteaza toate cotloanele iadului si tremura de frica sa nu fie condamnat acolo pe vecie. In sfarsit, intr-a patruzecea zi dupa despartirea sa de trup, se urca pentru a treia oara sa I se inchine Creatorului. Si atunci, Judecatorul etern hotaraste locuinta ce i se cuvine sufletului, dupa faptele sale si dupa viata pamanteasca. Astfel, are loc judecata particulara, in a patruzecea zi dupa moarte; iata pentru ce Biserica se roaga pentru morti in acea zi.
Deci, ziua a patruzecea dupa moarte este ziua decisiva pentru soarta sufletului in viata viitoare. Este judecata particulara a lui Hristos, care hotaraste starea sufletului numai pana in ziua Judecatii de Apoi - Judecata generala. Aceasta stare a sufletului, corespunzand cu viata sa de pe pamant, nu este starea sa definitiva, pentru vesnicie, ci este supusa schimbarii. Iisus Hristos, in a patruzecea zi dupa Invierea Sa, a inaltat natura umana la gloria suprema, asezand-o pe tronul dumnezeirii Sale, la dreapta Parintelui. Asadar, dupa dumnezeiescul Sau exemplu, raposatii, intr-a patruzecea zi dupa moartea lor, intra in starea ce se cuvine valorii lor morale.
Urmand pilda Domnului Care, dupa inaltarea Sa a patruzecea zi, a sezut pentru totdeauna la dreapta lui Dumnezeu, asteptand pana se vor pune vrajmasii Lui asternut picioarelor Lui (Evr. 10, 12), tot asa si sufletele mortilor, al caror destin a fost stabilit prin judecata particulara a lui Hristos, raman in acea stare (nu insa fara posibilitate de schimbare) pana in ziua Judecatii generale.
Sa punem asadar inima si credinta noastra in iubirea Mantuitorului Care, chiar intru slava Sa, este neincetat preocupat de vesnica noastra mantuire, de mantuirea ta si de aceea a raposatului care iti este scump; roaga-L deci pentru el, ca prin harul Sau sa vindece relele sufletului celui mort, sa indeplineasca ceea ce-i lipseste, sa ierte pacatele, sa-l curete si sa-l aseze in randul fericitilor. Credinta si rugaciunile tale, unite cu rugaciunile Bisericii, vor fi de un mare ajutor pentru raposatul tau in ziua judecatii lui Hristos, asteptand Judecata cea de pe urma.
Prin urmare, vedem ca sufletul, dupa despartirea sa de trup, locuieste inca doua zile pe pamant si se inalta in a treia zi catre Dumnezeu, pentru a I se inchina; apoi petrece in rai urmatoarele sase zile, urmand cele treizeci de zile in iad. In a patruzecea zi afla care va fi starea sa pana la Judecata cea de pe urma cand, numai atunci, sufletele vor primi hotararea definitiva.
Sus In jos
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Religie   Mar Iun 02, 2009 8:49 am

super..multam:**:kiss
Sus In jos
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Mar Iun 02, 2009 9:07 am

foarte interesant..recunosc ca nu am stat sa citesc totul ,dar am sa o fac zilele urmatoare!! kiss

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
greieras
panseluta
panseluta
avatar

feminin Localizare : Iran Shiraz
Varsta : 41
Numarul mesajelor : 1644
Data de inscriere : 24/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Mar Iun 02, 2009 5:34 pm

Interesant Mada. Nu stiam cum stau lucrurile.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Religie   Lun Aug 17, 2009 5:13 pm

poate ne zice si noua gabitza mai multe despre musulmani:*
Sus In jos
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Lun Aug 17, 2009 5:19 pm

Mady nu cred ca sint eu in masura sa va vorbesc despre ei,nu de alta dar eu traiesc intr-o familie care e mai putin religioasa,si care respecta prea putin tot ce tine de aceasta religie..asa ca intre ei si noi nu e nici o diferenta!!
am sa pot sa va spun insa despre obiceiuri si alte ritualuri care nu sint la noi!!

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Religie   Lun Aug 17, 2009 6:13 pm

gabidari a scris:
Mady nu cred ca sint eu in masura sa va vorbesc despre ei,nu de alta dar eu traiesc intr-o familie care e mai putin religioasa,si care respecta prea putin tot ce tine de aceasta religie..asa ca intre ei si noi nu e nici o diferenta!!
am sa pot sa va spun insa despre obiceiuri si alte ritualuri care nu sint la noi!!
spune-ne despre nasri...Very Happy
Sus In jos
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Mar Aug 18, 2009 6:46 am

banuiesc ca te referi la obiceiul de a-ti pune o dorinta,si daca ti se implineste promiti sa dai pomana cite zile vei mai trai,la data stabilita....
ma gindesc sa imi pun si eu o dorinta,sa devin o buna musulmanca!! ras
Cumnata mea mai mare a avut cancer la sin si atunci inainte de operatie si-a spus ca daca scapa o sa dea pomana in fiecare an e o sarbatoare dupa revelionul lor ,si ea face anual sholezard,pt ca dorinta i- s-a implinit.Asta e o mincare ,defapt mai mult un desert a pus parca Diana reteta ,se face cu orez ,sofran,migdale si alte mirodenii!!si face de fiecare data mult din 50-60 kg de orez si il da la toti vecinii de pe strada si la oameni saraci.
cam asta e!!

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Vizitato
VizitatorMesajSubiect: Re: Religie   Mar Aug 18, 2009 6:59 am

chiar merge treaba....stiu k tre sa faci o promisiune..nu neaparat sa dai de poamana..eu asa citisem.....bine k a scapat de cancer....e mare lucru!
Sus In jos
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Mar Aug 18, 2009 7:07 am

da, nu conteaza ce promiti ,important e sa te ti de promisiune!! kiss

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Joi Sept 16, 2010 1:06 pm

am inceput sa studiez biblia,si vreau sa va spun ca nu pot sa cred ce citesc acolo...nu am citit-o niciodata cap coada,dar sincer eu nu pot sa aprob multe lucruri scrise acolo...asa ca vreau sa discutam putin ,daca vreti si ma puteti lamurii si pe mine ,cei care va pricepeti...
am sa scriu concret cu citate ,pt ca sint sigura ca sinteti si voi multi care nu stiati ca scrie asa ceva....si prima mea nelamurire e asta::scrie asa in DEUTERONOMUL 14:'Nu se mănâncă porcul, pentru că, deşi are copita despicată, nu îşi rumegă mâncarea; acesta este necurat pentru voi. Carnea acestora să n-o mâncaţi şi de stârvurile lor să nu vă atingeţi." affraid affraid
ok?care din noi face asta????

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
kata0587
crin
crin
avatar

feminin Localizare : Brasov
Varsta : 31
Numarul mesajelor : 5638
Data de inscriere : 22/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Joi Sept 16, 2010 3:15 pm

eu nu am citit Biblia , dar mi se pare tare ciudat pt ca preotii care au citit-o nu au zis niciodata nimic, ba din potriva, de Craciun chiar ei zic sa mancam, si la noi mai e si traditia cu ignatul scratch

_________________
“Urmeaza-ti fericirea, iar universul iti va deschide usi unde erau doar ziduri” – Joseph Campbell
http://bucatarie-usoara.blogspot.com/

adresa e-mail forum: femeiputernice@yahoo.com (parola: prietene)
http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/pr_ebrochure.page
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://bucatarie-usoara.blogspot.com/
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Joi Sept 16, 2010 3:26 pm

pai asta e problema ca nici eu nu stiam asta,stiam ca la musulmani se respecta acest lucru,dar ca si Biblia spune asta ,e pt mine o noutate!!Am inceput sa citesc si Coranul,sint curioasa ce mai descopar si acolo ras oricum,ce dezaprob pina acum cu vehementa in amindoua e ca se spune ca Dumnezeu e razbunator,si ca o sa pedepseasca pe fiecare dupa fapta lui.Dar cuum poate sa fie El razbunator cind El e iubire,e doar bunatate!!si nu cunoaste ce inseamna ura ,si tot ce mai porneste de aici????Si apoi daca El e totul in toate???atunci e si in omul bun si in cel rau ,ca doar toti sintem trup din trupul sau!!!NU MAI INTELEG NIMICCCCC...... scratch scratch ganditor
SA MA LUMINEZE SI PE MINE CINEVA!!! ganditor

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
kata0587
crin
crin
avatar

feminin Localizare : Brasov
Varsta : 31
Numarul mesajelor : 5638
Data de inscriere : 22/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Joi Sept 16, 2010 3:29 pm

e o mare incurcatura aici......cred ca cei de la putere vor sa spele creierul omenirii, ca daca toata lumea ar sti ca poate face orice si nu va fi pedepsit atunci ar fi prea multe dezastre in lume

_________________
“Urmeaza-ti fericirea, iar universul iti va deschide usi unde erau doar ziduri” – Joseph Campbell
http://bucatarie-usoara.blogspot.com/

adresa e-mail forum: femeiputernice@yahoo.com (parola: prietene)
http://www.avoncosmetics.ro/PRSuite/pr_ebrochure.page
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://bucatarie-usoara.blogspot.com/
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Joi Sept 16, 2010 3:39 pm

nu stiu ganditor dar poate ca MIHAI care merge mai mult la biserica sa ne poata ajuta!!
eu nu pot sa am liniste pina nu ma lamuresc cum sta treaba,pt ca imi dau seama ca noi avem o carte sfinta pe care nu o respectam dar ne batem cu pumnii in piept ca sintem un popor religios si respectam Biblia!!!!Dar ce respectam din ea ma intreb??doar ceea ce ne place noua??

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
marrya
lalea
lalea
avatar

feminin Localizare : Caraula-Craiova
Varsta : 32
Numarul mesajelor : 2039
Data de inscriere : 04/02/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Joi Sept 16, 2010 7:11 pm

Da... eu stiam asta, am citit mai demult in biblie ca pana acolo nici eu nu stiam... da nu stiu ce sa zic...
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://marrya-marrya.blogspot.com/
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Vin Sept 17, 2010 11:17 am

hai ca asta e tare de tot!!!!
se spune asa in MATEI 15 VERSET 4:

Căci Dumnezeu a zis: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta” şi: „Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit negreşit cu moartea.”

dar apoi in MATEI 12 verset 46 se spune:
Pe când vorbea încă Isus noroadelor, iată că mama şi fraţii Lui stăteau afară şi căutau să vorbească cu El.
Mar 3.31;Luc 8.19-21;

47 Atunci cineva I-a zis: „Iată, mama Ta şi fraţii Tăi stau afară şi caută să vorbească cu Tine.”
Mat 13.55;Mar 6.3;Ioan 2.12;Ioan 7.3-5;Fapt 1.14;1Cor 9.5;Gal 1.19;

48 Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese ştirea aceasta: „Cine este mama Mea şi care sunt fraţii Mei?”

49 Apoi Şi-a întins mâna spre ucenicii Săi şi a zis: „Iată mama Mea şi fraţii Mei!


adica asta nu inseamna ca si-a necinstit mama? cind intreaba cine e mama mea???si arat spre ucenici si spune iata mama si fratii mei!!!
voua cum vi se pare??

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
COSTACHE MIHAIL
ghiocel
ghiocel
avatar

masculin Localizare : BUCURESTI
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 467
Data de inscriere : 25/06/2010

MesajSubiect: Re: Religie   Vin Sept 17, 2010 6:31 pm

Din cauza timpului prea scurt, am trecut peste aceste topice si nu le-am citit. Iar din cate vad, ati intrat , adica v-ati adancit prea mult in cititul bibliei si asa cum bine stim cu totii, intelesul ei este destul de greu. Se spune ca Biblia este o sabie cu doua taisuri. Poti sa iti ranesti dusmanul, dar daca nu stii sa o manuiesti, te poti rani chiar tu ! Se mai spune ca ori de cate ori citim din biblie, este recomandat sa ne inchinam si sa rugam pe Dumnezeu sa ne lumineze mintea spre a intelege bine ceea ce scrie, si nu a o intelege gresit, asa cum au facut sectantii.


Sfintii Parinti, luminati de Duhul Sfant, au reusit sa talcuiasca intelesul bibliei, dar acestia au trait in smerenie, in modestie , in ascultare, in rabdare, in feciorie, etc. Stim ca biblia este alcatuita din doua carti: Vechiul Testament si Noul Testament. In Vechiul Testament, pana la venirea Mantuitorului Hristos, evreii erau poporul ales de Dumnezeu. Legile trebuiau respectate, iar Moise a primit cele doua tablite cu cele 10 porunci. Dar haide sa nu mai lungim vorba, si sa va lamuresc, mai binezis sa va linistesc, pentru ca este pacat sa fiti mahnite si intristate, din cauza unor citate care sunt mai greu de inteles. Nu vreau sa credeti ca sunt cineva, dar din anul 1989 de cand sunt cantaret, am invatat o serie de lucruri.Căci Dumnezeu a zis: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta” şi: „Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit negreşit cu moartea.”

In Vechiul Testament, legile erau mai aspre decat in ziua de astazi. Daca era cineva prins in desfranare, era omorat. Daca injura cineva, i se taia limba. Daca cineva ucidea pe altcineva, era ucis cu pietre. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, legile erau drepte. Parintii trebuiau respectati, iar in vremea lui Moise, cine vorbea de rau pe parintii lui, era omorat ca unul ce nu aduce cinstire celor care i-au dat viata. Atunci inca nu venise Mantuitorul pe pamant, si nu se puteau ierta pacatele, si de aceea existau aceste legi aspre. Toti asteptau sa vina Mesia, Rascumparatorul, care trebuia sa se jertfeasca pentru pacatele noastre. Dupa ce a venit Mantuitorul, aceste legi dure au fost inlaturate. De acum intreaga lume avea un Mantuitor care se jertfise pentru noi si pentru pacatele noastre, deci pacatele puteau fi iertate. De aceea se vorbeste in Biblie la timpul trecut: adica Dumnezeu a zis. Nu scrie Dumnezeu zice! Totusi Sfintii Parinti spun ca aceste cuvinte mai sunt valabile si astazi. Si iata cum: Stim cu totii ca Plata pacatului este moartea. Si se mai spune ca in ce te va gasi moartea, in aceea te va judeca Hristos. Deci, daca cineva nu a cinstit pe tatal sau si pe mama sa si i-a vorbit de rau, apoi a venit moartea si l-a gasit tot in cearta si dusmanie cu parintii, negresit va fi pedepsit cu moartea sufletului, adica acolo in iad va fi socotit un om mort ce nu s-a cait in viata si nu si-a cerut iertare de la parintii care i-a ocarat si i-a necajit. Daca din oarecare motiv, tipam la parinti, ii necajim sau ii batem, trebuie sa ne para rau imediat, sa le cerem iertare si sa ne spovedim. Daca il va prinde moartea si nu a vrut sa isi ceara scuze parintilor, unul ca acela, va fi pedepsit cu moartea sufletului, adica va ajunge in iad.


Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Vin Sept 17, 2010 8:04 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
COSTACHE MIHAIL
ghiocel
ghiocel
avatar

masculin Localizare : BUCURESTI
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 467
Data de inscriere : 25/06/2010

MesajSubiect: Re: Religie   Vin Sept 17, 2010 6:41 pm

'Nu se mănâncă porcul, pentru că, deşi are copita despicată, nu îşi rumegă mâncarea; acesta este necurat pentru voi. Carnea acestora să n-o mâncaţi şi de stârvurile lor să nu vă atingeţi."


Acest pasaj este preluat tot din Vechiul Testament, daca nu ma insel din Deutoronom. In Vechiul Testament, porcul era socotit necurat din cauza copitei despicate. Insa in Noul Testament, chiar unul din apostoli a avut o vedenie in care Mantuitorul Hristos i s-a aratat unuia din Apostoli zicand Ia si mananca, aratandu-i carne de porc. Parca Apostolul Petru daca nu ma insel. Si noi in zilele de astazi tinem post de 4 ori pe an, pentru curatirea sufletului dar si a trupului, timp in care nu ne atingem de nici un fel de carne. In vremurile de astazi, nu putem sta nemancati. Aerul nu mai este ca inainte, apa nu mai are nici un gust, legumele si fructele nu mai contin mai nimic, nu mai intaresc organismul, iar stresul cotidian ne face uneori ca nici somnul sa nu fie linistitor si odihnitor. Si atunci cu ce sa mai traim? Cu zile? De aceea avem dezlegare in afara de cele 4 posturi si de miercurile si vinerile de peste an, sa ne atingem de carne si din produsele acestora, oua, lapte, branza, etc. Va vine sa credeti ca la inceputul lumii, unii oameni au trait si peste 900 de ani??? Si totusi este adevarat!


Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Vin Sept 17, 2010 8:07 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
COSTACHE MIHAIL
ghiocel
ghiocel
avatar

masculin Localizare : BUCURESTI
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 467
Data de inscriere : 25/06/2010

MesajSubiect: Re: Religie   Vin Sept 17, 2010 6:48 pm

Pe când vorbea încă Isus noroadelor, iată că mama şi fraţii Lui stăteau afară şi căutau să vorbească cu El.
Mar 3.31;Luc 8.19-21;

47 Atunci cineva I-a zis: „Iată, mama Ta şi fraţii Tăi stau afară şi caută să vorbească cu Tine.”
Mat 13.55;Mar 6.3;Ioan 2.12;Ioan 7.3-5;Fapt 1.14;1Cor 9.5;Gal 1.19;

48 Dar Isus a răspuns celui ce-I adusese ştirea aceasta: „Cine este mama Mea şi care sunt fraţii Mei?”

49 Apoi Şi-a întins mâna spre ucenicii Săi şi a zis: „Iată mama Mea şi fraţii Mei!


Prin aceste cuvinte, Iisus a vrut sa ne faca sa intelegem ca toti suntem frati, toti trebuie sa ne respectam iar celor de aproape mai in varsta sa avem respect pentru ei, socotindu-i ca fiind parintii nostri, iar cei de o seama cu noi, ca si cum ar fi fratii nostri. Si cand Iisus se afla pe cruce rastignit, i-a spus ucenicului Ioan: Iata mama ta! Adica i-a dat de inteles ca Maica Domnului ii este ca o mama, si nu numai lui, ci este si Maica noastra a tuturor! Deci nu se poate spune in citatul de la Marcu de faptul ca Iisus Hristos isi necinstea mama!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
COSTACHE MIHAIL
ghiocel
ghiocel
avatar

masculin Localizare : BUCURESTI
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 467
Data de inscriere : 25/06/2010

MesajSubiect: Re: Religie   Vin Sept 17, 2010 6:56 pm

gabidari a scris:
pai asta e problema ca nici eu nu stiam asta,stiam ca la musulmani se respecta acest lucru,dar ca si Biblia spune asta ,e pt mine o noutate!!Am inceput sa citesc si Coranul,sint curioasa ce mai descopar si acolo ras oricum,ce dezaprob pina acum cu vehementa in amindoua e ca se spune ca Dumnezeu e razbunator,si ca o sa pedepseasca pe fiecare dupa fapta lui.Dar cuum poate sa fie El razbunator cind El e iubire,e doar bunatate!!si nu cunoaste ce inseamna ura ,si tot ce mai porneste de aici????Si apoi daca El e totul in toate???atunci e si in omul bun si in cel rau ,ca doar toti sintem trup din trupul sau!!!NU MAI INTELEG NIMICCCCC...... scratch scratch ganditor
SA MA LUMINEZE SI PE MINE CINEVA!!! ganditor


Trebuie sa intelegem ca Dumnezeu, nu este doar bun! Este si drept! Pentru noi a venit pe pamant, s-a imbracat cu trup ,si-a varsat sangele, iar noi nerecunoscatori fiind, ii intoarcem spatele atat lui, cat si semenilor nostri. Fiecare pacat mare facut, este ca o rana pe care i-o facem Mantuitorului Hristos. Dumnezeu nu ne va pedepsi pentru ca am pacatuit, ci pentru ca dorim sa mai pacatuim si in continuare, facem pacatul cu multa placere, asteptam si alte momente in care sa pacatuim, nu ne pasa de jertfa lui, nu mergem la biserica sa ii cerem iertare, nu ne spovedim, si nu vrem sa parasim pacatele si sa ne para rau ca l-am intristat pe Hristos! Iar cei care il iubesc pe Dumnezeu si se feresc de pacat, Dumnezeu va fi bun si ii va ajuta atat in viata aceasta vremelnica, trecatoare, dar mai ales in viata vesnica unde vor mosteni raiul. Iar pentru cei pacatosi care i-a prins moartea in betii, desfranari, jocuri de noroc, talharii, scandaluri, injuraturi, asupriri, Dumnezeu va fi drept si tot la fel se va comporta si el cu ei, adica vor ajunge in flacarile iadului daca nu se vor spovedi si nu vor parasi pacatele!!!
O seara buna tuturor!!!vedeti si mesajele de la pag.1


Ultima editare efectuata de catre COSTACHE MIHAIL in Joi Dec 01, 2011 7:50 am, editata de 1 ori
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Sam Sept 18, 2010 7:05 am

ok...ce inteleg eu suna cam asa...daca vechiul testament ,a putut fii schimbat considerat fiind prea aspru,nu vad dece si ceea ce e scris in noul testament nu poate fii modificat... ????traim in o cu totul alta lume ,fata de ceea in care s-a scris noul testament,deci mi se pare normal ca si acele legi sa fie schimbate!!Oricum consider ca trebuie sa traim cu credinta in Dumnezeu,sa facem fapte bune,sa fim buni si iertatori...si cred ca conteaza mai putin in ce religie credem sau la ce cult aderam, atita timp cit credem ca Dumnezeu e UNIC.
Oricum acest subiect e bine sa fie dezbatut atunci cind apar nelamuriri,si tocmai pt asta am apelat la tine Mihai ,stiind ca tu esti cantor in biserica!
Eu am inteles ce avrut sa spuna ISUS cind a afirmat aratind catre ucenici si spunind ca ei sint si mama si fratii lui....dar mi-ar fi placut mai mult sa o faca putin altfel...sa o cheme si pe mama ,si fratii lui linga el,si sa spuna voi toti sinteti mama si fratii mei!!adica cum e scris acolo mie imi suna urit...e ca si cum ,spune: toata lumea e mama si fratii mei ,asa ca aia care sint la usa nu sint cu ceva mai deosebiti,ori nu stiu daca venea mama mea eu saream la usa sa ii sarut mina si sa o asez la loc de cinste...dar cum nu am scris eu aceste lucruri.. ras trebuie sa ma multumesc cu ce e!!

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
COSTACHE MIHAIL
ghiocel
ghiocel
avatar

masculin Localizare : BUCURESTI
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 467
Data de inscriere : 25/06/2010

MesajSubiect: Re: Religie   Sam Sept 18, 2010 3:59 pm

Intr-un verset din biblie, Mantuitorul spune ca nu am venit sa stric legile, si sa le implinesc! Nu sunt prea multe schimbari! Insa ceea ce au randuit Sf. Apostoli si Sf. Parinti, in Sinoadele Ecumenice, dupa Inaltarea Mantuitorului la cer, deci in perioada Noului Testament care include perioada Nasterii Mantuitorului pana la Sfarsitul lumii (Apocalipsa), nu vor mai fi schimbate legile si canoanele randuite de Sf. Parinti. Mantuitorul a spus: Eu voi fi cu voi pana la sfarsitul veacurilor!!!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Dum Sept 19, 2010 11:01 am

AMIN....

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
gabidari
trandafir
trandafir
avatar

feminin Localizare : Teheran si Cluj-Napoca
Varsta : 46
Numarul mesajelor : 6512
Data de inscriere : 23/01/2009

MesajSubiect: Re: Religie   Joi Sept 30, 2010 10:50 am

nu pot sa continui sa mai citesc..imi pare rau,... ori am eu un ochii prea critic .ori eu vad altfel totul acum....nu imi place ca la tot locul esti amenintat ca esti pedepsit daca nu faci aia sau ailalta...si eu am o cu totul si cu totul alta parere despre Dumnezeu...nu il pot vedea razbunator si pace!!!!

_________________
cind iti doresti un lucru,tot Universul,conspira la realizarea dorintei tale."-PauloCoelho

http://www.maildirect.ro/inregistrare/c12fd4ab13c0f0fae2ee88b408428f13
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Religie   

Sus In jos
 
Religie
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Femei Puternice :: Religie :: Religie-
Mergi direct la: